Puinrecycling

Ook al doet de naam anders vermoeden, puin is geen afval, het kan juist dienst doen als waardevolle bouwstof. Om puin bruikbaar te maken als bouwstof moet het wel eerst bewerkt worden door onze moderne puinbreekinstallatie. Deze installatie wordt zo veel mogelijk voorzien van het stroom wat we opwekken met onze zonnepanelen. Op deze manier proberen we weer ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Het puin wat wij verwerken komt vooral voort uit de sloop en wegenbouw. Aannemers van grote en kleine projecten, maar ook particulieren zijn bij ons welkom. Wij kunnen alle puin verwerken, groot, klein met of zonder wapening, bij ons bent u op het juiste adres. Eventueel kunnen wij ook het transport verzorgen.

Bij de inname van het puin wordt er streng toezicht gehouden op kwaliteit van het puin en wordt mengpuin, betonpuin en asfalt gescheiden in depot opgeslagen. 

Het puin wordt door ons verwerkt tot granulaat. Wij kunnen dit in verschillende gradaties breken en zeven. Het menggranulaat kan worden toegepast als ophoging en aanvulling, fundatie voor de wegenbouw, terrein verharding en drainage. De betonpuin kan worden toegepast als toeslagmateriaal voor de betonindustrie en het teervrije asfalt als toeslagmateriaal voor warm hergebruik bij asfaltcentrales. 

De door ons geproduceerde granulaten, zoals meng-, hydraulisch-, asfalt- en betongranulaat zijn leverbaar in diverse gradaties als 0/5, 0/16, 0/31,5, 0/45, 4/40, 10/40, 20/40 etc. Deze granulaten worden deels onder KOMO (BRL 2506-1) certificaat en /of NL_BSB (BRL 2506-2) certificaat geleverd. Doorgaans kunnen we het meeste van deze materialen uit voorraad leveren. Wanneer u deze materialen toe wilt passen, bel dan even voor beschikbaarheid. Deze granulaten zijn bij ons af te halen, ook kunnen wij ook het transport van dit granulaat verzorgen. Daarnaast kunnen wij vanaf ons terrein, onder certificaat, toeslagmateriaal voor de betonindustrie leveren in de gradatie 2/16, 4/16 en 4/22. 

 

Menggranulaat 0-16
Menggranulaat 0-31,5
Menggranulaat 10-20
Menggranulaat 4-40
Menggranulaat 20-40
Betongranulaat 0-16
Betongranulaat 0-31,5
Betongranulaat 2-16
Betongranulaat 4-22
Betongranulaat 4-40
Betongranulaat 20-40
Fijngranulaat 0-5
Asfaltgranulaat 0-20

Deze producten kunnen wij met onze mobiele breker ook op uw eigen locatie produceren, indien nodig gecombineerd met onze mobiele zeef.