Het laatste nieuws

Onze Wim ziet vandaag (30-04) Abraham

    


Jan van de Kraats viert zijn 12,5 jarig jubileum bij Van de Kraats en Bouw BV.

      

Vrijdag 19 februari was de datum dat Jan van de Kraats zijn 12,5 jarig junileum bij Van de Kraats en Bouw BV mocht vieren.

 

Jan is begonnen als handsloper, en later uitgegroeid tot een echte all-rounder, zo kun je m ook tegenkomen met de shovel of vrachtwagen het maakt hem niet uit, en hebben we een probleem met telefoon of computer, loop effe naar Jan en t wordt geregeld.

 

Maar meestal is hij bezig met de sloop, zowel met calculatie en uitvoering, of gewoon met de koevoet in de hand, meestal zo druk in de weer dat hij aan t einde van de dag de pap helemaal op heeft en op de terugweg in de bus even bij moet komen en uit moet rusten.

 

Na het uitrusten gaat z'n enthousiasme over de sloop verder, en zit hij nog een poosje met z'n maatjes aan de bar in het shirt van een collega slopen, wij denken de hoofdsponsor.

 

Jan, het is nu niet de tijd om een feestje te vieren, die hou je tegoed, bedankt voor de inzet, en nog vele gezonde jaren hier toegewenst bij de firma.


Jubileum Wim

  

Wim is in 1996 bij van de Kraats en Bouw in dienst getreden.
De zaak was toen nog gevestigd aan de Galvanistraat 119 te Ede.
In 2000/2001 zijn we met de zaak verhuist naar de Neonstraat 36 te Ede.
Destijds heeft Wim samen met zijn vader de gehele bouw en verhuizing gecoördineerd.
In 2006 heeft Wim de zaak van zijn vader overgenomen.

Eigenlijk is het dubbel feest.

Wim werkt 25 jaar bij de zaak, waarvan 15 jaar als directeur.
Maar zoals je kan zien op de foto pakt hij alles aan.


MAN TGE 3.180 afgeleverd

      

Vrijdag 21 september zijn er bij ons twee nieuwe bedrijfswagens van MAN afgeleverd. Deze bussen vervangen de oude bussen. De bussen zijn afgeleverd door Cees van de Wind van Roordink uit Veenendaal.

De ene bus zal gebruikt worden voor het vervoer van onze medewerkers en het vervoer van gereedschap naar onze diverse sloopprojecten. De andere bus zal worden ingezet voor vervoer van onze medewerkers en het vervoer van gereedschap naar werken van de mobiele breker.


Foto's actuele werkzaamheden

      

Een kleine update met wat foto's van actuele werkzaamheden van Kraats en Bouw.


Liebherr 906

  

Er is bij kraats en bouw een gebruikte Liebherr R 906 LC Litronic afgeleverd. Deze gebruikte kraan is geleverd door RSO uit Ede. 

De kraan wordt voor diverse werkzaamheden gebruikt, bijvoorbeeld voor het vergruizen bij de mobiele breker, maar ook voor het vergruizen bij de vaste breker bij ons op het terrein.

De kraan beschikt over een sorteergrijper en een sloophamer


Broekhuis Barneveld levert nieuwe DAF CF

  

Voor onze chaffeur Jan Smeenge is er een Nieuwe DAF 85 CF afgeleverd. Deze kan worden ingezet om containers te vervoeren, maar de DAF kan ook in combinatie worden gebruikt met onze LAKO aanhanger, om de shovel, kraan en zeef te transporteren.

De DAF is geleverd door Marijn Bos van Broekhuis uit Barneveld.

Ook is er een Hyva Haakarm bij opgebouwd. Dit is gedaan door Pater v.o.f. uit De Klomp.

 

 

 Op de facebookpagina van Pater is hier meer over te lezen.


Nieuwe Volvo L110H

  

Bij Kraats en Bouw is een nieuwe Volvo L110H afgeleverd door Duco Pater van Kuiken uit Emmeloord. Deze shovel zal door machinist Gerrelt Pater gebruikt worden bij de mobiele breker. De shovel beschikt over een overdruk systeem en over automatische smering.

 

De shovel kan gemonteerd worden met een dichte bak, een pallet vork, of een puinriek.


Onlangs geleverd Giant V 452T

  

Onlangs bij ons geleverd door de Vor Brandes uit Renswoude, een jong gebruikte Giant. Dit kleine shoveltje zal gebruikt worden voor klein sloopwerk, kleine klusjes en diverse werkzaamheden bij ons op het terrein.


Nieuwe mobiele breker

      

Bij de TKD al te zien, maar nu bij ons geleverd een nieuwe Kleemann MR 110 z EVO 2, deze mobiele breker voorzien van geluid reducerende kappen, sproeiinstallatie, bandweger e.d. zal door het hele land op veschillende projecten worden ingezet voor het op lokatie breken van beton-, meng-, en asfalt puin. Met deze machine kunnen we diverse puin stromen voor u verwerken tot een mooi gecertificeerd eindprodukt, o.a. meng- en betongranulaat 0/16 en 0/31,5 hydraulisch granulaat 0/45, en in combinatie met onze mobiel zeef granulaat 0/5, mengganulaat 4/40 en 20/40, en betongranulaat als toeslagmateriaal voor de beton industrie in de gradatie 4/22 en 4/32.

 

Op de Facebookpagina van Wirtgen Nederland staat meer informatie. 


LAKO bouwt een nieuwe aanhanger voor Van de Kraats en Bouw

      

LAKO uit Eibergen heeft een nieuwe aanhanger voor ons gebouwd, en is inmiddels afgeleverd. Deze aanhanger is zeer gebruiksvriendelijk, is voorzien van luchtvering, liftas, verstelbare triangel, wielkuipen en hydraulische oprijbruggen. Deze aanhanger zal worden gebruikt voor het transport van containers, shovel, zeef en dergelijke.


NL-BSB en KOMO certificaten geupdate

    

Voor zowel de vaste en mobiele breker zijn vernieuwde certificaten uitgegeven.

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat vanaf heden ook onze zeef-installatie zowel NL-BSB als KOMO gecertificeerd is.


Bij de desbetreffende pagina's kunt u deze certificaten inzien.
Op de homepage vind u een totaal-overzicht.
Klik hier om de pagina te bezoeken


Onlangs bij ons geleverd een laadschop Volvo L 150 H

      

Duco Pater van de Fa. Kuiken uit Emmeloord heeft bij ons een Volvo L150H afgeleverd met daar aan gemonteerd een Verachtert Vantec bak. Deze machine zal bediend worden door onze machinist Henk van de Born, hij zal met deze shovel op ons terrein aan de Neonstraat te Ede de breker vullen met puin, en de diverse soorten gebroken puin (puin granulaten) laden.


Opnieuw een aantal puin granulaten onder certificaat te breken of te leverenOpnieuw hebben we van een aantal puin granulaten toelatingsonderzoeken uit laten voeren door onze certificerende instelling Eerland. Inmiddels zijn deze ondezoeken afgerond, en kunnen wij u trots melden dat we u vele puin granulaten in diverse gradaties onder cetrificaat kunnen leveren vanaf ons terrein aan de Neonstraat te Ede, of voor u kunnen produceren op lokatie met onze mobiel breker.

 

Hier kunt u zien welke granulaten wij voor u kunnen produceren en/of leveren.

 

Meng- en Betongranulaat toegepast in een verhardingslaag, in een zandbed of als ophoging en aanvulling:

 

-Menggranulaat 0/16- 0/31,5- 4/40- 20/40

-Betongranulaat 0/16 en 0/31,5

-Hydraulisch granulaat 0/45

 

Betongranulaat als toeslagmateriaal voor de betonindustrie:

 

-Betongranulaat 4/22 en 4/32

 

En fijn granulaat 0/5 voor toepassing als ophoging en aanvulling

 

Heeft u vragen over deze producten, dan kunt u contact opnemen met Wim Bouw, tel. 06-51067260


Onlangs bij ons afgeleverd een nieuwe Atlas Copco compressor

      

Door de Fa. de Kruijf uit Stroe is bij ons een nieuwe Atlas Copco XAS 57 compressor geleverd, deze compressor zal door onze sloop afdeling worden ingezet voor diverse hak en breek werkzaamheden.


2 nieuwe 6 m3 containers geleverd voor onze DAF LF 55

    

Door Domat zijn bij ons 2 nieuwe 6 m3 containers geleverd, deze containers zijn voor onze DAF 55 LF haakarm auto. De containers kunnen wij bij u plaatsen voor de afvoer van puin en ander afval, bel ons voor de tarieven


Nieuw Keestrack novum 4215

      

Dhr. Johnny Kraay van de firma Pols te  Zuidland heeft bij ons een nieuwe schudzeef (vlakzeef) afgeleverd. Deze machine is voorzien van draadloze afstandsbediening, en is daardoor te bedienen vanuit de kraan of laadschop die de bunker zal vullen.

 

Verder is de machine uitgevoerd met een heavy duty platenband voeder, zodat er geen schade op kan treden zodra de bunker gevuld wordt met grote stukken puin, puin met betonijzer, of andere scherpe materialen. Verder zijn alle transportbanden in snelheid regelbaar, wat het mogelijk maakt om indien nodig de snelheid zover terug te regelen dat er handmatig materiaal van de band geraapt kan worden zoals hout, plastic en dergelijke. Speciaal voor dit uitrapen kunnen we aan de hoofdband 2 leesbordessen monteren zodat de medewerkers op een veilige manier aan de (lees) band kunnen staan. Verder hebben we met deze machine de mogelijkheid om de rechter zijband op een handige manier te demonteren. Hiervoor heeft keestrack een systeem ontwikkeld dat deze band op een eenvoudige manier te demonteren is, en de eindband terug onder de zeefbox kan schuiven. Dit wanneer er maar op 2 fracties gezeefd hoeft te worden, en de rechter zijband vaak in de weg zit.

 

Deze machine zal ingezet worden achter onze mobiele puinbreker, voor het uitzeven van gebroken materialen in diverse fracties.  Ook zal hij bij ons op het terrein te Ede puingranulaat uitzeven zoals beton, meng en asfalt granulaat. Dit in de gradaties 0/4, 0/8, 4/22, 4/32 enz.

 

Ook kunnen we met deze machine diverse vervuilingen zoals puin uit zand, grond en andere materialen zeven.

 

Wilt u deze machine huren, neem contact op met Wim Bouw, tel. 06-51067260


Nieuwe kraan Volvo EC 250 D

      

Onlangs bij ons afgeleverd door Kuiken Emmeloord, een Volvo EC 250 D. Deze machine is uitgerust met een overdrukfiltersysteem en sloop-sorteerfunctie. 

 

Deze machine zal ingezet worden op onze sloopwerken, het beladen van onze mobiele puinbreker en het vergruizen van het grove puin bij onze stationaire breek installatie te Ede. Onze machinist Arie v. Rijn zal deze machine gaan bedienen.


Willem v. Eijgen 25-jarig jubileum

    

1 Mei was Willem v. Eijgen 25 jaar in dienst bij Van de Kraats en Bouw.

Willem is werkzaam op onze sloopwerken, maar ook kun je hem vinden op ons terrein, waar hij de bediening van de vaste breker op zich neemt.


Nieuwe Komatsu Heftruck

    

Onlangs door Eep intern transport uit Hoevelaken bij ons afgeleverd een nieuwe 3 tons Komatsu heftruck.

 

Deze heftruck is uitgevoerd met side shift en hydraulisch verstelbare vorken.

 

Deze heftruck zal voornamelijk ingezet worden voor het laden en lossen van de diverse gebruikte bouwmaterialen op ons terrein, en zo nu en dan voor een klusje onderweg.


Jan Smeenge 25 jaar bij Van de Kraats en Bouw B.V.

  

1 februari j.l. was Jan Smeenge 25 jaar in dienst bij Van de Kraats en Bouw B.V. Jan is chauffeur op onze DAF 8x4 containerwagen, maar je kan hem ook tegenkomen met de shovel of andere machines, hij is een echte all-rounder.


Nieuwe Adler veegmachine

  

Onlangs door Jeroen Withag van Adler Arbeidsmaschinen afgeleverd een nieuwe Adler K750/330 veegmachine voor aan onze Volvo L90F. Deze veegmachine heeft een werkbreedte van 330 cm, is voorzien van stofbestrijding door middel van sproeiers aan de voor- en achterzijde, welke separaat geschakeld kunnen worden, het materiaal dat opgeveegd wordt kan naar keuze in de opvangbak geveegd worden, die hydraulisch weer leeggekiept kan worden, of door de bezem schuin te zetten zodat het opgeveegde materiaal naar de zijkant geveegd wordt.

Heeft u belangstelling om deze machine incl. laadschop te huren, dan kunt u contact opnemen met:

Wim Bouw - 06-51067260


Free counter and stats for your website on www.motigo.com